Tuesday, August 15, 2017

SELEPAS ANUAR MUSA, AWANG ADEK KETUAI MARA BUKTI ORANG KELANTAN MEMANG HEBAT

KOTA BHARU,15 Ogos (Bernama) -- Pelantikan Datuk Dr Awang Adek Hussin sebagai pengerusi Majlis Amanah Rakyat (MARA) merupakan satu penghargaan daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak terhadap tokoh cemerlang Kelantan itu.

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata pihaknya menyambut baik dan berterima kasih kepada perdana menteri dan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di atas pelantikan berkenaan.

"Pemilihan beliau sememangnya keputusan yang tepat memandangkan beliau memiliki pengalaman yang luas sepanjang berkhidmat sebagai Duta Besar ke Amerika Syarikat (2014-2016), Timbalan Menteri Kewangan (2006-2013), Timbalan Menteri KKLW (2004-2006) dan Penolong Gabenor Bank Negara (1996-2001)," katanya dalam kenyataan hari ini.

Mustapa berkata pelantikan Awang Adek membuktikan keprihatinan Najib terhadap tokoh-tokoh Kelantan yang cemerlang dalam bidang masing-masing.

Beliau berkata BN Kelantan meletakkan harapan tinggi dan memberi sokongan sepenuhnya kepada Awang Adek untuk memainkan peranan aktif dalam memacu transformasi ekonomi bumiputera.

No comments:

Post a Comment