Saturday, October 1, 2016

JANGAN TEMPAH LAGI BAJU PESAN ZAHID KEPADA BAKAL CALON

KLUANG, 1 Okt (Bernama) -- Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengingatkan pemimpin bahagian untuk tidak terlalu memikirkan kedudukan dalam parti sebaliknya perlu fokus kepada kemenangan parti pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.


Naib Presiden UMNO itu berkata beliau sedar ada segelintir daripada ketua bahagian yang bercita-cita untuk menempah jawatan tertentu dalam parti dan bukannya mengutamakan kemenangan parti.

"Ada yang sudah menempah baju politik dan jalan bergaya dan meletakkan diri dalam kepimpinan bahagian. Saya menasihatkan mereka ini agar tidak terlampau bercita-cita kerana kelak akan menimbulkan kekecewaan jika tidak dipilih sebagai calon," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan persidangan perwakilan UMNO Bahagian Simpang Renggam di Dewan Muafakat Majlis Daerah Simpang Renggam, di sini hari ini.,

Ahmad Zahid menjelaskan mereka yang mempunyai jawatan di peringkat bahagian belum tentu akan dipilih sebagai calon pada PRU akan datang kerana parti hanya akan memilih calon yang disukai dan LAGI boleh membawa kemenangan pada parti.

Beliau berkata kaedah baharu yang akan digunakan oleh parti bagi memilih calon bukan hanya menerusi laporan sebaliknya menerusi tinjauan yang akan dilakukan secara rahsia.

Justeru itu, semua anggota UMNO digesa berkerja keras bermula hari ini bagi memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN) pada PRU akan datang, katanya.

Selain itu, Ahmad Zahid turut menyuarakan keyakinan terhadap kepimpinan Menteri Besar dan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dalam mentadbir kerajaan negeri dan UMNO negeri pada masa sekarang dan akan datang.

"Dengan kepercayaan terhadap kemampuan Mohamed Khaled membina acuan sendiri dalam mentadbir negeri dan UMNO Johor, saya akan terus membantu UMNO Johor selagi dipercayai oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak," katanya.

Menurut beliau, hanya orang Johor sahaja dapat memahami citarasa Johor.

Terdahulu, Ahmad Zahid merasmikan bangunan baharu Dewan Muafakat Majlis Daerah Simpang Renggam.

Selain Mohamed Khaled, turut hadir Ketua UMNO Bahagian Simpang Renggam Datuk Abd Hamid Abd Rahman, Pengerusi Biro IT UMNO dan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Ahmad Maslan dan Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed.

-- BERNAMA

No comments:

Post a Comment